NaslovnicaPreporukaSean Penn: Da...

Sean Penn: Da bi bili korektni prema ženama, ne bismo trebali postati kao one

Dvostruki dobitnik Oscara i Madonnina bivša ljubav Sean Penn trenutno po Evropi promoviše svoj novi film “Flag Day”. U posljednjem intervju, otkrio je šta misli o muško-ženskoj ravnopravnosti.

Glumac je već prije spominjao kako smatra da su muškarci u Americi postali izuzetno feminizirani, a sada je objasnio i šta ga je potaklo na to.

“Ne smatram da su grubost, bezosjećajnost i nepoštovanje prema ženama definicija muževnosti. No, ne smatram da bi trebali postati žene, samo kako bi bili korektni prema njima”, rekao je.

Nastavio je kritikovati muškarce koji se poistovjećuju sa ženama.

“Kukavički geni su razlog što muškarci umjesto farmerki nose suknje”, rekao je i šokirao izjavom.

Glumac je dodao i kako ženama oko njega ne smeta što ih vodi “muška riječ”.

“Oko sebe imam jake žene koje ne shvataju muževnost kao znak ugnjetavanja prema njima”, objasnio je glumac.

Sa Seanom je za vrijeme intervjua bila i njegova 30-godišnja kćerka Dylan Penn koja je djelovala distancirano dok je njen otac pričao o ovoj temi.

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.