Sead Zaimović novi Predsjednik OO SDA Kakanj

3171

Nakon sprovedenih izbornih aktivnosti u Mjesnim ograncima u Kaknju, u subotu 18.04.2015.godine u sali SDA Kakanj održana je sjednica Skupštine članova naše stranke, a na dnevnom redu su se našle tačke: Izbor i imenovanja novog Predsjednika SDA Kakanj, kao i izbor i imenovanje novog Izvršnog odbora SDA Kakanj.

Na samom početku skupu se obratio dotadašnji Predsjednik SDA Kakanj gospo. Nermin Mandra. Između ostalog zahvalio se na dosadašnjoj saradnji i govorio o uspješnom vođenju stranke u proteklom periodu zajedno sa kompletnim timom koji je bio uz njega, sa željom da novoizabrani Predsjednik postigne mnogo više u radu stranke i zadrži status vodeće stranke u našem gradu. Sjednici su prisustvovali delagati Skupštine koji su nakon predloženih imena sa terena i usvojli kandidacionu listu, potom su Predsjednici MO SDA u Kaknju potvrdili tu listu, a potom se krenulo u proceduru glasanja. Prisutnih je bilo oko 150 članova, delagata Skuštine, ali i Predsjednici MO SDA Kakanj. Na sjednici su prisustovali i gosti iz Zenice: Predsjednik OO SDA Zenica dr. Ibrahim Šišić i sekretar OO SDA Zenica gosp. Ramo Pivić , kao i Predsjednik KO SDA – ZDK gosp. Mirsad Zaimović.

Nakon glasanja između tri kandidata za Predsjednika stranke u Kaknju ubjedljivu pobjedu je ostvario, sad vec novi Predsjednik SDA u Kaknju gospodin SEAD ZAIMOVIĆ. Nakon imenovanja prisutnima se obratio novoizabrani Predsjednik SDA Kakanj te zahvalio na ukazanom povjerenju, istakao je da će se truditi da SDA u našem gradu i dalje bude vodeća stranka sa jasnim ciljevima za uspjeh i bolji status naših građana. Takođe su nakon prebrojavanja glasačkih listića ustanovljena i imena Izvršnog odbora SDA Kakanj koji broji 16 članova sa Predsjednikom.
Skupu se takođe obratio i Predsjednik KO SDA ZDK gosp. Mirsad Zaimović te uputio čestitke novoizabranom rukovodstvu stranke u Kaknju sa željom da se širi pozitivna klima u našim redovima koja je posebno kulminirala u protekla dva, tri mjeseca.
Nakon završenih izbornih procedura uslijedilo je fino druženje za sve prisutne sa parolom

Komentari

komentara