NaslovnicaBiHSDS: Zašto sk...

SDS: Zašto skup BORS-a najavljuje portparol SNSD-a?

Iz Srpske demokatske stranke (SDS) su saopćili kako nisu čuli jasan stav Boračke organizacije Republike Srpske oko organizacije najavljenih protesta već samo medijske izjave njihovih pojedinih predstavnika.

– Samim tim nismo sigurni da zvanično BORS stoji iza skupa u srijedu o kome se spekuliše u medijima – naveli su iz SDS-a.

Iz SDS-a naglašavaju da je “simptomatično da je odluku o protestima saopćio portparol SNSD, što znači da iza te ideje u stvari stoji upravo vlast i to upravo ona vlast koja je i dovela do krize i teške situacije u kojoj se našla RS i njen narod”.

– Vlast se ne može amnestirati krijući se iza naroda i boraca, što joj je očito zadnja namjera. SDS je uvijek imao jasan stav, pa i ovaj put, da je korištenje bonskih ovlašćenja za nas u potpunosti neprihvatljivo kao i nametanje odluke o imovini. U potpunosti ne prihvatamo bonska ovlašćenja ali ne prihvatamo ni bježanje vlasti od odgovornosti za sve kazne i sankcije zbog kojih će nažalost najviše ispaštati RS i njen narod – navodi se u saopćenju SDS-a.

Visoko.co.ba/federalna.ba/Fena

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.