NaslovnicaBiHPolitikaSDS poručio D...

SDS poručio Dodiku: Predsjedniče, samo bez panike

Saopštenje prenosimo u cjelini:

“Srpska demokratska stranka poziva Predsjednika Republike Srpske da se ponaša kao civilizovan čovjek i da u tom smislu ne zagađuje prostor u medijima svojim prostačkim komentarima na račun protivkandidata iz Saveza za promjene. Ako ne zna kako treba da se ponaša, neka se ugleda na kandidate Saveza za promjene, gospodina Govedaricu i gospodina Ivanića koji ni pod kakvim uslovima ne bi pristali da komentarišu fizički izgled predsjednika i premijerke Cvijanović. Naročito ne ovako iz ljubomore.

Krajnje je vrijeme da se nakon toliko godina na odgovornim funkcijama naučite da je vaš  zadatak, kao i svih drugih kandidata, da građane animiraju svojim programima koji će unaprijediti njihov život i iz kojih će građani prepoznati dobrobit za sebe. Nije dovoljno što on misli da je veći Srbin od drugih Srba, već to treba da pokaže na djelima. Niti jedan Srbin nikada ne bi predao Jasenovačku građu Hrvatima, ne bi glasao protiv konstitutivnosti Srba u Federaciji BiH, ne bi podržavao prisustvo Čovića u Blajburgu.

Srpska se brani istinom i mudrošću. Na žalost svih građana Republike Srpske, poznati ste i po lažnim obećanjima i pričama, a i po ishitrenim reakcijama.

Nema potrebe da mi vama pokazujemo rezultate istraživanja koje sprovodimo, jer vi ćete uskoro imati  prezentaciju istraživanja od strane američkog NDI-ja, pa ćete i sami vidjeti koliko zaostaje SNSD i njegovi koalicioni partneri, za SDS-om, PDP-om i članicama SzP-a. Istina je da gospodin Govedarica po anketama vodi u odnosu na gospođu Cvijanović, pa čak i po anketama koje su pokrenuli vama bliski mediji.

Gdje mislite da ćete vi biti, predsjedniče, sa svojom ratnom, junačkom prošlošću? Niste bili uz one koje su branili Republiku Srpsku, ali vam nije neprijatno da se danas kitite tuđim perjem. Srpska demokratska stranka je državotvorna stranka i bila je uz svoj narod u najtežim trenucima. Vi ste bili u Srbiji, trgovali ste, a onda ste došli iz Srbije ovamo da nama pričate o srpstvu i to ni manje ni više nego na tenkovima SFOR-a.

Kažete da je gospodin Govedarica bio sa gospodinom Mektićem prije nekoliko dana u američkoj ambasadi, a proteklih 10 dana je bio sa našim ljudima u dijaspori, o čemu su mediji izvještavali i slikama. Gospodin Govedarica nije Spajdermen da iz Ciriha skoči u Sarajevo na sastanak, pa vas najljubaznije molimo da prestanete da lažete. A ni vi niste Supermen kakav mislite da jeste. Vašu političku kampanju, kako reče vaš portparol, vode ugledni američki stručnjaci i time se ponosite, a kad bi neko pričao sa ambasadorkom SAD-a onda je to sramno. Jeste li se vi proglasili Bogom kad ste uzeli pravo da samo vi kažete šta je ispravno i da ne morate nikome ništa da objašnjavate? Vi imate pravo da odgovarate u ime premijerke, da ukidate sudove ako ne rade kako se vama sviđa, da se petljate u rad tužilaštva.

I šta ćete vi Predsjedniče ako vas pritisnu, pa vi ste u takvim problemima da ćete pristati na sve, jer vama je opstanak na vlasti pitanje svega.

Gospodine Dodik, već odavno je počeo vaš pad i jasno nam je kakve strahove preživljavate. Gospodin Govedarica vas jako nervira, to mi svi dobro znamo, jer je on čovjek kome je u pravom smislu riječi Republika Srpska iznad svega i nikad ga nećete moći kupiti niti diskreditovati”.

vijesti.ba/visoko.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.