SDP Visoko: Saopćenje za javnost

Saopćenje za javnost

Zadovoljstvo nam je upoznati širu javnost da je Općinska organizacija Socijaldemokratske partije BiH Visoko provela unutarpartijske izbore za predsjednika organizacije po sistemu “jedan član jedan glas“ što je, pored konsolidacije organizacije, povećanja broja članova, formiranja interesnih organizacija i regionalnih odbora unutar Općinskog odbora, bio jedan od osnovnih zadataka uvedenog Povjereništva. Na unutarpartijskim izborima, u jednom demokratskom ozračju koje odlikuje samo SDP BiH, je između 2 kandidata večinom glasova članova pobijedila drugarica Jasmina Zubić.

 

U skladu sa obavezama iz Statuta SDP BiH, novoizabrana predsjednica je za 15.06.2017. godine zakazala Izvještajno-izbornu konferenciju OO SDP Visoko koja je uspješno organizovana, a na kojoj su izabrani Općinski i Nadzorni odbor SDP Visoko. Prema rezultatima tajnog glasanja i u skladu sa statutarnim načelima SDP BiH u Općinski odbor SDP Visoko je izabrano 20 članova a u Nadzorni odbor 5 članova.

 

Na prvoj konstituirajućoj sjednici Općinskog odbora SDP Visoko izabrano je i Predsjedništvo organizacije koje, pored Predsjednice Jasmine Zubić i naša dva vijećnika u Općinskom vijeću Visoko Nedžle Greda i Dejana Ščepanovića,u dvogodišnjem mandatu svoj rad nastavlja u slijedećem sastavu: podpredsjednici Mahir Čengić, Nermin Suljić i Mato Bradara, sekretar Admir Dedić i članovi Predsjedništva Samra Limo, Sead Mušinbegović, Elma Šehović, Ermin Dlakić i Emina Husić.Na prvoj konstituirajućoj sjednici Nadzornog odbora za predsjednicu NO SDP BiH Visoko izabrana je Senada Frtuna čime je proces izbora novih organa OO SDP BiH Visoko u cjelosti i na vrijeme okončan.Svim izabranima, želimo sretan i uspješan rad.

 

Članove i simpatizere SDP i ideje socijaldemokratije pozivamo na saradnju i sugestije koje će biti saslušane i od pomoći u kreiranju lokalne politike OO SDP Visoko asa svoje strane obećavamo kontinuitet u časnom, poštenom i korektnom radu na poboljšanju uvjeta života svih naših građana.

 

 

Visoko, 07.07.2017.

 

PREDSJEDNICA OO SDP BIH VISOKO

 

Zubić Jasmina