SDP Visoko: Razočarani smo pokušajima sabotaže naše sjednice i tražit ćemo službeni odgovor od Općine Visoko

SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BOSNE I HERCEGOVINE

OPĆINSKI ODBOR VISOKO

SAOPĆENJE ZA JAVNOST


Povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine, Općinski odbor SDP BiH Visoko je, usprkos najblaže rečeno čudnoj situaciji u kojoj se u organizacionom dijelu našao, dana 21.11.2017.g. održao svoju svečanu sjednicu.
Iako je u ranije potvrđenom terminu svečana sjednica trebala biti održana u velikoj sali općine Visoko, zbog indikativnog „problema sa elektro-instalacijama“ u ovoj sali, ista je održana u susjednoj maloj sali, što nas nije spriječilo da u izostanku normalnih uvjeta za intoniranje državne himne i održavanje sjednice pri čemu je većina prisutnih članova, simpatizera i gostiju stajala, na svečan način obilježimo jedan od najvažnijih praznika naše domovine.
O važnosti tekovina zasjedanja ZAVNOBiH-a od 25.11.1943.g. koji su danas važniji nego ikad prije, prisutnim je govorila Predsjednica OO SDPBiH Visoko, nakon čega je izvršena podjela članskih kartica novim članovima SDP BiH kao i starim članovima koji su u međuvremenu reevidentirali svoje članstvo.
Poseban i emocijama nabijen dio sjednice je bilo uručenje zahvalnica zaslužnim članovima OO SDP BiH Visoko za posebne zasluge u promicanju ideja socijaldemokratije i ideja antifašizma, pri čemu su zahvalnice uručene i članovima porodica onim kojim se zahvalnice dodjeljuju posthumno.
Općinski odbor ne krije svoje razočarenje organizacionim propustom Općine Visoko od koje će tražiti i službeni odgovor na pitanje kako se ovakav propust uopće mogao desiti kako bismo otklonili realne sumnje da se radi o sabotaži održavanja ovog svečanog skupa kao što se to duže vremena radi u drugim sferama javnog života, posebno medijskom blokadom JP RTV Visoko.

OO SDP BiH Visoko