SDP Visoko: Inspekcija zbog sistematizacije u Gradskoj upravi?

Kako saznajemo, jučer je veći dio dana dokumentaciju u Gradskoj upravi češljala Kantonalna uprava za inspekcijske poslove. Razlog ove, najavljenje posjete navodno je bila nova, a itekako sporna sistematizacija radnih mjesta u Gradskoj upravi u kojoj se iz dana u dan otkrivaju nove greške.

Gradonačelnik Ganić je sistematizaciju ocijenio kao najbolju moguću u situaciji kada su upražnjena radna mjesta u Gradskoj upravi. Ako je istina da inspekcija dolazi već drugi put da propituje tu sistematizaciju, zašto se to događa, po čijoj prijavi i šta su nalazi inspektora? Građani zaslužuju odgovore na ova i sva ostala pitanja, zato će naši vijećnici, pored ovog saopštenja za javnost, na narednoj sjednici Gradskog vijeća uputiti i vijećničko pitanje na navedenu temu.

Naši vijećnici su blagovremeno upozoravali da je ova sistematizacija loša, da je puna nelogičnosti i da ju je potrebno doraditi i uskladiti sa potrebama modernog administrativnog aprata. Odgovor koji smo dobili na naše zamjerke je bio da u Gradskoj upravi već rade ljudi koji bi ostali bez posla u slučaju pravljenja „savršene“ sistematizacije. Naši vijećnici nisu podržali takvu sistematizaciju radnih mjesta!

Konkursi za popunu radnih mjesta u Gradskoj upravi ukazuju da neka od radnih mjesta nisu bila popunjena nego će tek biti, tako da je ovaj argument u potpunosti otpao. Svakim danom postaju sve očitije greške u donesenoj sistemaziciji radnih mjesta. Pozivamo gradonačelnika Visokog, gospodina Ganića, da ovu sistematizaciju, odnosno Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji gradskih službi stavi van snage i pristupi izradi novog!

GO SDP Visoko / Visoko.co.ba

 

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.