SDP Visoko: Građani će znati prepoznati razliku između ISTINE i LAŽI

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Obzirom na vrstu i količinu objavljenih informacija koje ne možemo nazvati niti jednim drugim imenom nego onim ispravnim – LAŽIMA, a koje posredstvom lokalnog, budžetski financiranog medija dolaze iz zgrade Općine Visoko,i koje obmanjuju javnost u vezi sa vrlo osjetljivom temom, Općinski odbor SDP BiH Visoko se oglašava saopštenjem za javnost u nadi da je kod pomenutog lokalnog medija ostalo barem još zrno poštenja i profesionalne etike i da će isto objaviti.

Javnost je već upoznata da na zakazanoj 24.-toj redovnoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH dnevni red, čija je jedna od tačaka bila Prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja po ugovoru o zajmu Evropske banke za obnovu i razvoj za realizaciju projekta vodovod Visoko, nije usvojen jer za njegovo usvajanje nije postojala parlamentarna većina.

LAŽ je da je krivac za to SDP BiH i zastupnica iz Visokog Jasmina Zubić. Svakome ko imalo prati dešavanja u državi KRIVAC je poznat a to je tzv. parlamentarna većina. Jasno je i načelnici općine Visokoda dnevni red nije usvojen jer koalicija SDA-SBB odavno ne funkcioniše, ali ona očito ima neke druge namjere. Iz nekog, samo gospođi Babić poznatog razloga, namjerno se prešućuje činjenica da je upravo ona još 31.7.2017.g. podnijela zahtjev za hitnu sjednicu Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiHPremijeru Federacije a po zaključku Općinskog vijeća Visoko kao i urgenciju dana 12.9.2017.g. ali da tim zahtjevima nije udovoljeno.

LAŽ koja se institucionalno pokušalaplasirati javnosti je da je SDP BiH protiv vodovoda u Visokom a dokaz za to je inicijativa koju je, nakon što je postalo jasno da Premijer Federacije nema namjeru tražiti da se ova tačka izdvoji usvoji na hitnom zasjedanju samo sa tom tačkom dnevnog reda, podnijela grupa zastupnika Predstavničkog doma iz SDP BiH i DF.

Politikanstvo koje dolazi od visočke lokalne vlasti i njenih satelita u BPS ima za cilj nešto što samo možemo pretpostaviti: predizborna kampanja je već krenula i konkurenciju koju očito vide u SDP BiH i Predsjednici OO SDP BiH Visoko na slijedećim parlamentarnim izborima treba diskreditovati ne birajući sredstva za to. Žao nam je što su se i neki naši bivši drugovi i predstavnici drugih političkih opcija u Visokom zbog ličnih interesa uključili u tu prljavu kampanju ali smo sigurni da će građani znati prepoznati razliku između ISTINE i LAŽI.

 

PR OO SDP VISOKO