SDP Visoko: Amra Babić nastavlja iznositi neistine!

Za osobu koja čak i za potvrđene informacije tvrdi da su kleveta, bivša gradonačenica Amra Babić očito ne preza od istog tog klevetanja onda kada misli da može obmanuti građane i građanke Visokog. Zbog toga ćemo iznijeti nekoliko lako provjerljivih činjenica:

SDP BiH ne tuži Grad Visoko da bi postao vlasnik cijele zgrade Doma kulture koju su gradili Socijalistički savez radnog naroda i pravni prethodnik SDP-a, Savez komunista BiH. SDP BiH tuži Grad Visoko kako bi zaštitio prostorije koje koristi od izgradnje zgrade a čija površina je 70,64 kvadratna metra.

Sudski postupak je pokrenut nakon što je Amra Babić, brutalnim pokazivanjem sile, pokušala onemogućiti SDP da koristi ove prostorije, zato što nismo pristali slijepo i bespogovorno je podržavati.

Matrica „usluga za uslugu“ je nešto što je obilježilo mandate Amre Babić. Iza Amre Babić ostaju nezakonito imenovani direktori, korištenje službenih vozila u privatne svrhe, pa i zloupotreba djece u predizbornoj kampanji. Time Amra Babić samo pokazuje nedvosmislenu drskost lažima da SDP Visoko uzima bilo šta od građana i građanki Visokog.

Federalna zastupnica Jasmina Zubić nije „parlamentarka s kompenzacione liste“, kako je Amra Babić vrijeđa, nego je direktno izabrana u Predstavnički dom Parlamenta FBiH. Amra Babić itekako zna da se radi jednoj od najaktivnijih federalnih zastupnica. Uprkos tome je više puta nastojala minimizirati i omalovažiti njen rad, pa na kraju i prijetiti joj. Jasmina Zubić, kao i bilo koji drugi član SDP-a, u svakom trenutku je svjestan da ne odlučuje sam o radu SDP-a, nego za razliku od Amre Babić, mi naše odluke donosimo demokratski, kroz zvanične organe Gradske organizacije.

Navodi da SDP i SDA, sarađuju na način koji je matrica rada Amre Babić su u najmanju ruku neozbiljni. Jasno nam je da se Amra Babić vodi jednostavnom logikom da svi koji su protiv nje, rade jedni s drugima. Amri Babić je nepoznanica da politički subjekt može djelovati samostalno, u korist građana, a ne u korist međustranačkog „vraćanja dugova“ i sukobljavanja.

Spomen kosturnica je uspomena na antifašite ovog grada koji su svoj život dali boreći se protiv fašizma. Ne samo da SDP BiH neće dozvoliti izmještanje ovog parka, nego ćemo ga braniti na sve načine na koje bude potrebno!

Bivša gradonačelnice Babić, to što vi ne znate drukčije, ne znači da drugačije ne zna i SDP Visoko.

Izvor: FB Page SDP Visoko