NaslovnicaZDKPolitikaSDP je najman...

SDP je najmanje pozvan da ocjenjuje rad Vlade ZDK

Socijaldemokratska partija ZDK je najmanje pozvana da ocjenjuje rad Vlade Zeničko-dobojskog kantona. Rezultati ove stranke na posljednjim općinskim izborima, naročito u Zenici, najbolje govore u kakvom je stanju SDP, koji danas ima samo jednog načelnika u ZE-DO kantonu.

SDP ZDK jubilarno 10. put najavljuje rušenje Vlade ZE-DO kantona, zajedno sa svojim političkim mentorom iz Grada Zenice, a što su njihovi neostvarivi politički snovi.

O njihovoj (ne)sposobnosti najbolje govori činjenica da su nakon Općih izbora 2018. imali mandatara i predsjedavajućeg Skupštine, ali da opet nisu znali sastaviti Vladu ZDK.

SDP-u bi bilo najbolje da se umjesto pisanja političkih pamfleta i obmanjivanja javnosti pozabavi otkrivenim koruptivnim radnjama svojih rukovodilaca koji su pravosnažno osuđeni, a o čemu je javnost već upoznata.

Vlada Zeničko-dobojskog kantona je stabilna i ima svoje programske ciljeve, koje ispunjava u potpunosti. Ima punu podršku skupštinske većine.

Vlada ZDK uspješno je odgovorila izazovima pandemije virusa korona, boreći se za zdravlje građana i svako radno mjesto. Naš kanton je motor privrednog razvoja Federacije BiH, lideri smo u izvozu, a najrazvijenije općine u FBiH iz našeg kantona su one koje predvode načelnici Stranke demokratske akcije.

PRESS  SLUŽBA  KO SDA ZDK / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.