SDP BiH: Napadi Amre Babić na Jasminu Zubić su odavno poznata retorika SDA

Socijaldemokratska partija BiH najoštrije osuđuje prijetnje načelnice Visokog Amre Babić, iznesene nedavno u medijima, Jasmini Zubić, zastupnici SDP BiH u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH.

Očigledno je kako je načelnica Babić preuzela retoriku i ponašanje svoje bivše stranke SDA, u kome se za bilo kakav neuspjeh vlasti optužuje opozicija. Svojom izjavom načelnica Babić je dokazala da vuk dlaku mijenja, ali ćud nikada.

Otvorene prijetnje o tome kako će se zastupnici Zubić pred kućom desiti protesti, ništa su drugo nego poziv na ugrožavanje njene sigurnosti. Nečuveno je da predstavnica lokalne vlasti poziva na javni linč, kako bi time pokušala oprati svoj obraz zbog neispunjenih predizbornih obećanja.

Podsjećamo načelnicu Babić da je upravo Klub zastupnika SDP-a, na inicijativu zastupnice Zubić, 26. septembra podnio zahtjev za održavanje vanredne sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH sa jedinom tačkom dnevnog reda – Odluka o odobravanju zaduženja kod EBRD-a za realizaciju projekta vodosnabdijevanja Visokog.

Iako je predsjedavajući Predstavničkog doma Edin Mušić u roku od 14 dana morao sazvati sjednicu, to do danas nije učinjeno, ali to nije spriječilo načelnicu Babić da lažno Jasminu Zubić proglasi glavnim krivcem.

SDP nikada nije bio protiv projekata koji su za dobrobit građana, te tako neće biti ni u ovom slučaju, za razliku od SDA, HDZ ili SBB, koji za svoje katastrofalne neuspjehe u protekle tri godine konstatno optužuju opoziciju i na taj način pokušavaju pobjeći od odgovornosti.

sdp.ba