SDP BiH, DF i Naša stranka nastupaju u zajedničkom bloku u ZDK

SDP BiH, DF i Naša stranka u pregovorima o formiranju vlasti u ZDK nastupat će zajedno kao blok, konstatovano je tokom današnjeg radno-konsultativnog sastanka predstavnika triju stranaka.

Članica Predsjedništva Naše stranke Sanja Renić i predsjednica KO DF ZDK Alma Kratina potvrdile su za Vijesti.ba da će detalje o zajedničkom djelovanju i koaliciji saopštiti u srijedu na konferenciji za novinare u Zenici.

“Razgovarali smo o principima kojih ćemo se držati u formiranju našeg bloka i dogovorili smo okvir. Iz tog bloka ćemo dalje djelovati, da bismo išli prema onome što smo uradili u KS”, kazala nam je Renić.

Kratina nam je potvrdila da je SDP BiH predvodnik razgovora o koaliciji, s obzirom na to da je ova stranka ostvarila najbolji izborni rezultat.

“Dogovoreno je da idemo u naredne korake. To je jedan blok koji će nastupati zajedno u pregovorima za eventualno formiranje neke većine. U tom bloku SDP BiH, DF i Naša stranka su zajedno”, rekla je ona.

Konferencija za novinare na kojoj će biti poznato više detalja zakazana je za srijedu u prostorijama zeničkog SDP-a BiH, s početkom u 10.00 sati.

(Vijesti.ba)