SDP: Amra Babić je beskrupuloznim potezima uništila dignitet Gradskog vijeća

Ovih dana svjedočimo nastavku prakse tzv. Nezavisne liste i gradonačelnice Amre Babić kojom je dignitet Gradskog vijeća, a prije toga i Općinskog vijeća, doveden na najniže grane. Ovaj put, zbog manjka discipline i „pogrešno dignute ruke“, Demokratska fronta je ostala bez kluba vijećnika.

DF je na izborima 2016. godine prešao cenzus za svega nekoliko glasova i tako su ostvarili pravo da učestvuju u radu predstavničkog organa lokalne samouprave i to sa jednim vijećničkim mandatom. Nedugo po verifikovanju mandata, DF je formirao i klub vijećnika tako što mu je udijeljen jedan vijećnik iz tzv. Nezavisnih. Bitno je za napomenuti i to da je jedini vijećnik koji je ušao u ovaj organ sa liste DF-a najodgovorniji što danas u Visokom postoji ovakav medijski mrak.

Nismo zaboravili ni „solidarnost“ visočke Demokratske fronte pri pokušaju da Naša stranka i SDP zajedno formiraju Klub vijećnika ljevice. Tada je upravo vijećnik DF-a, gospodin Nedžad Mehmedagić, ustao protiv formiranja ovog kluba jer bi „time Naša stranka i SDP imali ekskluzivitet na ljevicu“. Takvim „argumentiranjem“ gospodin Mehmedagić je pokazao elementarnu političku nepismenost.

Iskreno se nadamo da je članovima Demokratske fronte jasno da je ono što rade njihovi predstavnici na lokalnom nivou, u potpunosti suprotno načelima koja je ova stranka proklamovala svojim programskim ciljevima. Visoko, ako želi izgledati kao moderan evropski grad, morat će pratiti standarde koje evropski gradovi postavljaju pred nas. Prije svega, to je transparentna i odgovorna vlast.

OO SDP BiH Visoko

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.