SDA ZDK: Čestitamo Vladi ZDK i premijeru Ganiću, rebalans budžeta znači efikasniju borbu za spas radnih mjesta!

Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije (SDA) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) izražava zadovoljstvo usvajanjem rebalansa budžeta ZDK od strane Skupštine ZDK. Čestitamo Vladi ZDK na čelu sa premijerom Mirzom Ganićem na dobro obavljenom poslu i na brzom kreiranju rebalansa. Zahvaljujemo se svim zastupnicima Skupštine ZDK koji su podržali ovaj rebalans i time pokazali osjećaj društvene odgovornosti u ovim teškim vremenima. Sva različita politička gledišta su ostavljena po strani. One koji su bili protiv i nastavili sa politikanstvom nećemo ni spominjati.

Donošenjem rebalansa, stvoreni su uslovi za još efikasniju borbu protiv Korona virusa u borbi za očuvanje ekonomije i radnih mjesta u ZDK. Izdvojena su značajna sredstva za zdravstvo, neophodna u ovim trenucima borbe protiv Korona virusa. Obezbjeđena su sredstva za realizaciju Programa mjera za očuvanje radnih mjesta. Vladin Program ekonomskih mjera podržan je od strane Udruženja poslodavaca ZDK što garantuje efikasnu provedbu Programa.

Pozivamo gradove i općine u ZDK da slijede ove poteze Vlade ZDK i pod hitno donesu rebalanse budžeta kako bi zajedno bili jači u ovoj borbi.
Ovo nije vrijeme za politikanstvo i populizam. Ovo je vrijeme solidarnosti i zajedništva.

Press KO SDA ZDK