SDA Visoko: Završen generacijiski projekat – povezani Kakanj i Visoko

OBEĆANJE IZVRŠENO!


Završen generacijiski projekat – povezani Kakanj i Visoko


Danas je u Malim Trnovcima obilježen završetak generacijiskog projekta – izgradnja puta koji povezuje dvije komšijske opštine, Visoko i Kakanj. Put je ukupne dužine cca 1.200 metara i realizovan je u dvije faze, prva se odnosila na 450 metara i druga na 750 metara. 


Ukupna vrijednost projekta je 135.000,00KM, a sredstva je osigurala Općina Kakanj.Predsjednik SDA Visoko i premijer u Vladi Zeničko – dobojskog kantona Mirza Ganić, zastupnik u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine Nermin Mandra, načelnik Opštine Kakanj Aldin Šljivo i ministar u Vladi ZDK Mirnes Bašić, danas su zajedno sa delegacijama SDA Visoko i SDA Kakanj obišli završene radove i družili se sa narodom tog kraja. 


Prisutnima su se obratili načelnik Općine Kakanj Šljivo, kao i zastupnik u državnom parlamentu Mandra.


U svome obraćanju, premijer ZDK Mirza Ganić je naglasio važnost ovog projekta za narod koji živi na ovom područkju, zahvalivši se prijateljima iz Kakanja, Nerminu Mandri i Aldinu Šljivi, koji su nesebično podržali ovaj projekat. On je naglasio važnost međusobne saradnje i jedinstva, te iskazao svoja očekivanja da će građani znati prepoznati značaj biranja ljudi koji žele da predstavljaju narod, a ne da vladaju narodom. 


Premijer Ganić je pozvao stanovnike Malih Trnovaca da dostave zahtjev sa urbanističkom saglasnošću za izgradnju Šehidskog spomen obilježja kako bismo, kako je kazao, “osigurali određena finansijska sredstva, jer zbog poštovanja prema poginulim i njihovim porodicama krajnje vrijeme je da hairli završimo i ovaj projekat”.


Visoko zaslužuje i može puno, puno bolje!