NaslovnicaLokalni izboriSDA Visoko / ...

SDA Visoko / Vratnica i Čekrekčije su za Mirzu Ganića i tim SDA: Privrednici značajno pune budžeta Grada Visoko, a svoje proizvode i usluge plasiraju širom BiH i regiona i svima valjaju osim vlasti u Visokom

Prohladna noć nije smetala velikom broju mještana da jasno pokažu uz koga su. Nakon uvodnog predstavljanja tima za pobjedu SDA Visoko, prisutnima se obratila Mirela Mateša Bukva, aktuelna zastupnica u Skupštini ZDK i kandidatkinja za Gradsko vijeće Visoko.

“Hvala za vašu podršku koju dobijamo jer ste vi naša snaga”, istakla je.

Podsjetila je na nerealizovana obećanja trenutne vlasti kao što su most u Čekrekčijama koji je jedina funkcionalna konekcija ove MZ i industrijske zone koja se tu nalazi. Također, mnogi komunalni i infrastrukturni projekti na području Vratnice nisu ni započeti, a kamoli završeni. Pozvala je na jedinstvo, da Visokom ne trebaju podjele i prebrojavanja.

U ime domaćina prisutnima se zahvalio uspješni privrednik Nermin Kadrić-Buco. Posebno je istakao da Mirza Ganić, Esad Semić kao i ostatak tima SDA Visoko ne zna izdat i da je važno da im se da značajna podrška na predstojećim izborima.

Nosilac liste SDA Visoko, Esad Semić prilikom obraćanja istakao je činjenicu da firma “BIOS”, Industrija mesa Semić, kao i ostali uspješni privrednici značajno doprinose punjenju Budžeta Grada Visoko.

“Naše proizvode i usluge plasiramo širom BiH i regiona, i svima valjamo osim vlasti u Visokom”, što su prisutni pozdravili velikim aplauzom.

A svi su sa nestrpljenjem dočekali aktuelnog premijera ZDK i kandidata za gradonačelnika Grada Visoko, Mirzu Ganića. Tokom govora, kojeg su pratile ovacije, dotakao se tema kao što su način kreiranja debata, važnost razvoja privrede i poljoprivrede u Visokom, i drugih.

“Ponosan sam što imamo uspješne privrednike koji upošljavaju nekoliko stotina ljudi, pružaju materijalnu sigurnost njihovim porodicama i pomažu svakome ko se obratio. To nisu nikakvi lokalni moćnici i kriminalci kako ih naziva odlazeća vlast u Visokom i ne zaslužuju niti jedan negativan epitet”, naglasio je, što su okupljeni mještani snažno pozdravili.

Pozvao je da se resursi i inventar Grada Visoko, JU i JP u Visokom ne koriste za vođenje kampanje, organizaciju predizbornih skupova i promociju lika jedne osobe, a što vlast u Visokom konstantno radi. Na samom kraju, zahvalio se mještanima na podršci i odvojenom vremenu večeras i najavio korijenite promjene u načinu vođenja Grada Visoko nakon pobjede 15.11. na izborima.

S obzirom da su večeras bili prisutni mještani MZ Vratnica i MZ Čekrekčije, navedeno je da su sljedeći projekti uvršteni u Izbornu platformu “Visoko zaslužuje i može puno, puno bolje”:

VRATNICA
– Izgradnja kanalizacione mreže;
– Izgradnja javne rasvjete u naseljima gdje iste nema;
– Osiguranje prevoza za učenike direktno do škole;
– Poboljšanje elektro-distributivne mreže.

ČEKREKČIJE
– Sanacija i asfaltiranje putne infrastrukture;
– Proširenje mosta na ulazu u naselje, a u cilju osiguranja razvoja Poslovne zone Čekrekčije i privrednih subjekata koji egzistiraju na ovom području;
– Izgradnja kanalizacione mreže;
– Izgradnja javne rasvjete u rubnim dijelovima naselja.

Stanovnici ove dvije MZ su pozdravili ove informacije velikim aplauzom i još jednom dali jaku podršku Mirzi Ganiću i timu SDA Visoko.

Visoko zaslužuje i može puno, puno bolje!

 

Visoko.co.ba/GO SDA Visoko

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.