SDA Visoko: Visoko ima najskuplju vodu u odnosu na susjedne gradove

REZULTATI LJUBIČANSTVENE REVOLUCIJE – VISOKO U ODNOSU NA SUSJEDNE GRADOVE IMA NAJSKUPLJU CIJENU VODE‼

Ovim želimo obavijestiti javnost da je u prethodnom periodu izvršeno upoređivanje cijena komunalnih usluga, konkretno cijena vode u okolnim općinama i gradovima. Ostali smo zaprepašteni činjenicom da građni Visokog plaćaju najskuplju vodu od osam gradova koji su uzeti u razmatranje, a sve zbog bahatosti naše gradonačelnice i njenih poslušnih ljubičanstvenih vijećnika!

Posebno je bitno za naglasiti da smo koristili najjeftiniju kategoriju cijene vode kao parametar i dobili smo rezultat da u procentima imamo vodu skuplju za čak 300%‼ Pitamo se kakve rezultate bismo dobili da smo za parametar koristili skuplju kategoriju vode s obzirom da je cijena od 1,20km/m3 za potrošnju do 5m3 po članu. Zbog transparentnosti u nastavku donosimo i račune koje dobivaju građani okolnih mjesta, ali i da sami provjerite naše tvrdnje.

  • Zenica cijena vode po m3 iznosi 0,40KM sto je u odnosu na Visoko jeftinije za 300%
  • Ilijaš i Vogošća cijena vode po m3 iznosi 0,70KM sto je za 71,43% jeftinije nego u Visokom.
  • Kiseljak cijena vode po m3 iznosi 0,80KM što je za 50% jeftinije nego u Visokom.
  • Kakanj cijena vode po m3 iznosi 0,90KM, što je za 33,33% jeftinije nego u Visokom.
  • Fojnica cijena vode po m3 iznosi 0,92KM, što je za 30,43% jeftinije nego u Visokom.
  • Breza cijena vode po m3 iznosi 1,11KM, što je za 8,11% jeftinije nego u Visokom.
  • Ako dodamo da u Visokom priključak vode košta 1000KM i da plus treba kopati i platiti instalaciju do svoje kuće, onda dolazimo do zaključka da smo po svemu najskuplji.

Poskupljenje vodomjernog mjesta za 0,69KM po priključku će za cca 7000 priključaka osigurati JKP Visoko godišnji prihod od 57.960KM. Ovih dodatnih 57.960KM je pljačka naroda!

Ne bi bilo ništa da ljubičanstvena vlast ima mjeru i da ne otima od naroda!

Još jednom pozivamo bahatu nositeljicu izvršne vlasti da bez odlaganja izvrši smanjenje cijena vode po svim osnovama na nivo prije neopravdanih poskupljenja!

Visoko definitivno zaslužuje i može puno, puno bolje‼

Press služba OO SDA Visoko