SDA Visoko: Popravite lokalne puteve umjesto da trošite ogromna sredstva na kružni tok samo da se gradonačelnica može pohvaliti da je ispunila makar jedno predizborno obećanje

Klub vijećnika SDA Visoko uložio je jučer pet amandmana na prijedlog Programa kapitalnih ulaganja iz Budžeta Grada Visoko za 2020. godinu. 

 

Sredstva se  trebaju osigurati umanjenjem sa stavke 1. Modernizacija putne infrastrukture izgradnja kružnog toka za 600.000,00KM, koja će se u konačnici izbrisati, kako se navodi. 

 

«Kada budemo imali uređene saobraćajnice onda će smisao kružnog toga dobiti pažnju. Sve dok hodamo po kaldrmama od lokalnih puteva, smatramo besmislenim da se ovolika sredstva ulažu u izgradnju kružnog toka, a kako bi gradonačelnica mogla samo da se pohvali da je izvršila predizborno obećanje. Mišljenja smo da je vrijeme da se postupa po prioritetima, a ne po vlastitim procjenama», navodi se u obrazloženju uloženih Amandmana Kluba vijećnika SDA VIsoko. 

 

Prvim Amandmanom se zahtijeva «Rekonstrukcija puta Uvorići – Mali Trnovci u iznosu od 150.000,00KM». Ova saobraćajnica od njene izgradnje nije doživjela nikakvu rekonstrukciju, a posljednjih 8 godina u nju nije nikako ulagano. «Cijeneći činjenicu da je put u izuzetno lošem stanju, te da istom gravitira veliki broj građana smatramo neophodim da se finansijska sredstva koja su planirana za izgradnju kružnog toka preusmjere u ove namjene», navodi se.

 

Drugim Amandmanom se također traži uvođenje nove stavke – «Rekonstrukcija puta Poriječani – Mulići u iznosu od 150.000,00KM. I u ovu saobraćajnicu u posljednjih 8 godina je ulagano jako malo. Cijeneći činjenicu da je put u izuzetno lošem stanju, te da istom gravitira veliki broj građana smatramo neophodim da se finansijska sredstva koja su planirana za izgradnju kružnog toga preusmjere u ove namjene». 

 

Trećim se zahtijeva «Rekonstrukcija puta Slatina – Tujlići u iznosu od 100.000,00KM. U pomenutu saobraćajnicu u posljednjih 8 godina nije ulagano ništa. Cijeneći činjenicu da je put u izuzetno lošem stanju, te da istom gravitira veliki broj građana smatramo neophodim da se finansijska sredstva koja su planirana za izgradnju kružnog toga preusmjere u ove namjene».

 

Četvrtim Amandmanom Klub vijećnika SDA Visoko traži uvođenje nove stavke  – «Rekonstrukcija puta Donje Moštre – Poriječani u iznosu od 100.000,00KM», sa obrazloženjem da u je pomenutu saobraćajnicu u posljednjih 8 godina ulagano jako malo, odnosno zakrpljeno je samo nekoliko rupa. Cijeneći činjenicu da je put u izuzetno lošem stanju, te da istom gravitira veliki broj građana smatramo neophodim da se finansijska sredstva koja su planirana za izgradnju kružnog toga preusmjere u ove namjene. 

 

I, petim Amandmanom, zahtijeva se «Rekonstrukcija puta Šošnje  – Dolovi u iznosu od 100.000,00KM. Cijeneći činjenicu da je put u izuzetno lošem makadamskom stanju, te da isti povezuje najudaljenije naseljeno mjesto na području Grada Visoko smatramo neophodim da se finansijska sredstva koja su planirana za izgradnju kružnog toga preusmjere u ove namjene». 

 

Visoko zaslužuje i može puno, puno bolje!

 

Visoko.co.ba/GO SDA Visoko

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.