SDA Visoko: Kantonalni sud u Zenici potvrdio nepotizam u Visokom, pozivamo Tužilaštvo da otvori istragu

Kantonalni sud Zeničko – dobojskog kantona u Zenici utvrdio je postojanje nepotizma kojeg provodi aktuelna gradonačelnica Grada Visoko Amra Babić. Kantonalni sud to je utvrdio odbacivši tužbu gradonačelnice Babić protiv urednika i vlasnika portal visoko.co.ba  Adnana Jašarspahića, kojom je ona osporavala tekst o njoj i njenom nepotizmu prilikom zapošljavanja u Općini Visoko. Presudom su u cjelosti potvrđene sve činjenice iznesene u navedenom tekstu. 
Pozdravljamo ovu drugostepenu odluku Kantonalnog suda u nadi da će sada, nakon što je postalo bjelodano jasno da je nepotizam u Visokom postao “normalna” stvar, Tužiteljstvo otvoriti istragu protiv gardonačelnice i njenih saradnika. 
Također, dajemo podršku portalu visoko.co.ba i Jašarspahiću, i čestitamo na, prije svega, novinarskoj, ali i građanskoj hrabrosti koju su pokazali u borbi za slobodu medija, objektivno i profesionalno izvještavanje protiv lokalnih moćnika.    
Visoko je na žalost po medijskim slobodama postalo “Sjeverna Koreja”. Osim pritisaka na lokalne medije, u prilog tome ide i najrpije zatvaranje lokalnog javnog emitera, pa potom formiranje poslušničke RTV Visoko. Ovo je postao ozbiljan problem. Na taj način u Visokom je ugrožen četvrti stub demokracije, zbog kojeg je zaprijećeno urušavanju ostala tri stuba, tj. zakonodavne, izvršne i sudske vlasti. 
Ipak, ova sudska odluka vratila je nadu da je sloboda moguća.
Gradonačelnica Babić, njena bahatost i diktatura, pretrpjeli su još jedan težak poraz. Još samo da narod nju i njene poslušnike Visokog porazi na izborima, i možemo biti sigurni da će se život vratiti u normalu.
Visoko zaslužuje i može puno, puno bolje!