SDA Visoko: Čestitka povodom Dana Armije R BiH

GO SDA VISOKO: ČESTITKA POVODOM DANA ARMIJE R BIH

Svim pripadnicama i pripadnicima Armije Republike Bosne i Hercegovine povodom Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine upućujemo najiskrenije čestitke, uz riječi zahvalnosti za sve ono što su učinili za odbranu jedine nam domovine, države Bosne i Hercegovine!

Državu Bosnu i Hercegovinu nisu odbranili ni političari ni strani diplomati. Najveću zaslugu za postojanje države Bosne i Hercegovine nose hrabri borci koji su u nemogućim uslovima davali sve od sebe kako bi sačuvali njenu opstojnost.

Časni borci Armije Republike Bosne i Hercegovine, tri godine su se borili protiv agresora i domaćih zločinaca, samo za to da bi stekli pravo na to da njihovi politički predstavnici dobiju priliku sjesti za stol da pregovaraju o miru i očuvanju države u njenim historijskim granicama.

Mir i državu, iako ne idealnu ali ipak našu, dugujemo samo onima koji danas nisu sa nama, našim šehidima i poginulim borcima.

Zato nikad ne smijemo zaboraviti to da opstanak i budućnost naše države prije svega zavisi od nas samih i od toga koliko smo spremni da je branimo bez ikakvih kalkulacija, svim mogućim raspoloživim sredstvima, od onih koji joj ne žele dobro.

Vjerujemo da ćemo to činiti na miran način, koji je jednako civilizovan kao što je i borba Armije Republike Bosne i Hercegovine bila civilizacijski otpor zlu i barbarstvu.

GO SDA VISOKO