SDA uspješno upravlja procesima u ZDK

SDA uspješno upravlja procesima u ZDK

Iako u vrijeme pandemije nismo željeli voditi javnu polemiku, jer svu našu pažnju moramo usmjeriti na borbu za zdravlje građana i radna mjesta, nakon dva uzastopna saopćenja za javnost Socijaldemokratske partije Zeničko-dobojskog kantona primorani smo da odgovorimo na neutemeljeno blaćenje SDA Zeničko-dobojskog kantona.

Bespramno je da nas proziva politička stranka koja je na proteklim izborima u Zenici osvojila preskromnih 3.629 glasova i da SDP, zajedno sa svojim političkim šefom Fuadom Kasumovićem, te kantonalnom zastupnicom Sanjom Renić koja je na izborima osvojila zanemariva 762 glasa, već nekoliko mjeseci najavljuje rušenje Vlade Zeničko-dobojskog kantona.

Na posljednjoj sjednici Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, prilikom izjašnjavanja o rekonstrukciji Vlade i imenovanju premijera Mirnesa Bašića, pokazalo se da je SDA, vodeća stranka i da zajedno sa svojim koalicionim partnerima, HDZ BiH, NES i nezavisnim zastupnicima, uspješno upravlja političkim procesima u ZDK.

Tako će zasigurno ostati do narednih parlamentarnih izbora, a sigurni smo i nakon izbora 2022. godine, jer građani prepoznaju našu posvećenost borbi protiv pandemije i stvaranju boljeg ambijenta za kvalitetniji život u ovom kantonu.

                                                                                         PRESS SLUŽBA KO SDA ZDK