SDA: “Kada Dodik i SNSD odu sa političke scene nestat će i krize”

Stranka demokratske akcije komentarisala je izjava predsjednika SNSD-a i člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika u kojoj kaže da će krize nestati kada nestane BiH, o čemu iz SDA poručuju da ta njegova izjava ukazuje da “Dodik sve dublje tone u opasne političke iluzije”.

“Njegovi svađalački odgovori na vrlo jasne i odlučne poruke međunarodne zajednice i garanata Dejtonskog sporazuma, pokazuju da je Dodik spreman da bosanske Srbe ponovo odvede u politički konflikt sa najvećim svjetskim silama i u stanje političke i ekonomske izolacije”, kažu iz SDA.

“Bosanskohercegovačka javnost vrlo dobro pamti da su u takvim konfliktima lideri bosanskih Srba uvijek izvlačili deblji kraj, ali i da su nažalost povlačili za sobom u stanje izolacije i nazatka i sve građane u entitetu RS”, navode iz SDA u saopćenju.

“Uzimajući u obzir ono što je jasno svima, osim samom Dodiku – da je on već deceniju glavni generator političke krize, jedina je istina da će krize nestati kada on i SNSD odu sa političke scene u Bosni i Hercegovini”, potcrtali su iz SDA.

Istakli su kako će Bosne i Hercegovine sigurno biti, a da je samo pitanje vremena “do kada ćemo se sjećati Milorada Dodika i SNSD-a”.