Lokalne TemePolitikaSDA je ozbiljna i odgovorna politička stranka

SDA je ozbiljna i odgovorna politička stranka

Dana 19.09.2018. godine realizovana je deseta po redu interaktivna tribina u organizaciji OO SDA Visoko. Mjesto realizacije ove uspješne tribine bili su Podvinci.

Sumirajući utiske sasvim je jasno da će ako Bog da SDA odnijeti pobjedu na oktobarskih izborima!

Naš narod prepoznaje sve smutnje, populizme i raskrinkava ih na vrlo uspješan način!

Ljudi znaju da je SDA ozbiljna i odgovorna politička stranka, koja vrijedno radi kako u kampanji tako i na svim procesima unutar naše zemlje u interesu svih građana.

Kada su u pitanju programi svi znamo da je SDA u Ze-Do kantonu uvela kapitalna ulaganja, te da su ista u periodu 2010.-2014. godina bila potpuno obustavljena. Razlog obustavljena, bila je činjenica da SDA nije imala svog premijera.


U periodu od 2015. – 2018. godine zahvaljujući podršci naroda, SDA je preuzela vlast na kantonalnom nivou i s kadrovima SDA na čelu vratila kapitalna ulaganja u program rada Vlade i shodno istom uložila 70 miliona KM.

Po pojedinim segmentima to izgleda ovako:

– Za pomoć općinama u sanaciji šteta od poplava i sanaciji klizište putem Civilne zaštite ZDK uloženi je cca 7 miliona KM
– Za sanaciju, održavanje i izgradnju puteva putem Direkcije za puteve uložen je 14 miliona KM
– U kapitalna ulaganja za vodosnadbijevanje, izgradnju kanalizacije i zaštitu obala na rijekama uloženi je 15,5 miliona KM
– U kapitalne projekte iz oblasti socijalne zaštite uložemo je 2 miliona KM
– u izgradnju centra specijalne jedinice policije utrošeni je cca 8 miliona KM
– u obnovu i izgradnju školskih i sportskih objekata uloženi je cca 21 milion KM.
– …


Kao ozbiljna politička Stranka koja se ne bavi opstrukcijama i vrijeđanjanjima drugih imamo jasan cilj, a to je da za kapitalna ulaganja na području Ze-Do kantona u narednom mandatom periodu uložimo 100 miliona KM, od čega će biti:

– Ulaganje u putu infrastrukturu u visini cca 35 miliona KM
– Ulaganje u vodosnadbijevanje, kanalizaciju i vodozaštitu u visini cca 30 miliona KM
– Rekonstrukciju, izgradnju i opremanje škola, sportskih dvorana i igrališta u visini cca 35 miliona KM.

Mi smo stranka koja komunicira s narodom i koja ima podršku naroda! SDA snažno ide naprijed!

#SNAGA NARODA


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE