NaslovnicaBiHSchmidt: Usta...

Schmidt: Ustavni sud nije uvidio da Dom naroda predstavlja i kantone

Nakon što je visoki predstavnik Christian Schmidt svojim burnim nastupom u Goraždu iznenadio mnoge, već danas je, izgleda, nastavio gdje je stao u rješavanju političke krize i Izbornog zakona naše zemlje.

Iako je u Goraždu rekao da neće nametati izmjene Izbornog zakona, rekao je i da će deblokirati Federaciju. U intervjuu koji je dao za Klix moguće je naslutiti i kako.

Schmidt negoduje što su Ostali u Bosni i Hercegovini, kako kaže, tretirani kao građani drugog reda. U presudi Ljubić, tvrdi Schmidt, Sud nije uvidio da Dom naroda predstavlja i kantone.

“Dobra je stvar da u Ustavu FBiH postoji klub Ostalih u Domu naroda FBiH. Ne želim pokretati revoluciju, mislim da bi to sada bilo previše pričati tome, ali ja koji dolazim iz savezne države znam dobro da je potrebno čuti i glas regija. Gdje je to u Ustavu FBiH? Jeste na nivou kantona, ali ne i na nivou parlamenta i drugog doma. U presudi ‘Ljubić’ Ustavni sud nije uvidio da Dom naroda predstavlja i kantone”, rekao je Schmidt.

Visoko.ba/federalna.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.