SBB-ov načelnik Breze PRETUKAO općinskog vijećnika tokom sjednice! (FOTO)

“SLOBODNA BOSNA” OTKRIVA: SBB-ov načelnik Breze PRETUKAO općinskog vijećnika tokom sjednice! (FOTO)

Da se u Radončićevom SBB-u ozbiljno pripremaju za nadolazeće izbore i da imaju velike ambicije, nagovijestio je i načelnik Općine Breza Munib Zaimović (SBB). Naime, Zaimović je na 39. redovnoj sjednici Općinskog vijeća Breza, održanoj jučer, fizički nasrnuo na vijećnika Asima Muratovića i tom prilikom mu, uz uvrede i psovke, nanio tjelesne povrede.Time je na najbolji način opravdao povjerenje predsjednika stranke, koji je samo dan ranije na pitanje novinarke N1 sa kim će na izbore, odgovorio da će SBB vjerovatno ići sam.

Prema informacijama “Slobodne Bosne” vijećnik Stranke demokratske akcije, prema izjavama svjedoka, našao se na pogrešnom mjestu i bez bilo kakvog povoda završio među pesnicama Općinskog načelnika, a odmah po tom i u Domu zdravlja gdje je primio dvije injekcije i infuziju, što potvrđuje i nalaz Doma zdravlja Breza koji je u posjedu “Slobodne Bosne”.

(Foto: Nalaz i mišljenje ljekara specijaliste u Domu zdravlja Breza)

Prilikom rasprave o izvještaju o izvršenju budžeta na 39. redovnoj sjednici Općinskog vijeća Breza otvorila se burna prepirka među prisutnima vijećnicima. Predsjedavajući Kadrić Memsud proglasio je pauzu nakon čega su uslijedili nemili događaji.

Špekuliše se da je drugi vijećnik spomenuo dojučerašnjeg direktora RMU Breza pozivajući prisutne da se ispita i njegova odgovornost za period od 2000. do 2004. kada je ovaj obnašao funkciju načelnika Breze. Na to je aktuelni načelnik ustao u odbranu svog Kuma na kojeg je, kako je i poznato javnosti u Brezi, “jako slab” i nasrnuo na vijećnika Asima Muratovića.

Slika ima prazan alternativni atribut; njen naziv fajla je 100669048_281916312982721_1300802451288358912_n.jpg

Još uvijek nepenzionisani Zaimović, aktuelni načelnik poznat od ranije u bh. javnosti po svečanom otvaranju prvog sloja asfalta u jednom brezanskom naselju sudeći prema spomenutom izvještaju potrošio je samo na troškove mobilnog telefona u 2019. godini čak 13.949,96 KM.

Na kraju je ovaj izvještaj ipak usvojen od strane Općinskog vijeća, a protiv su bili vijećnici SDA, DF i SDP.

(S. B.)