Saznajemo / Ovo su SDA kandidati iz ZDK za Državni i Federalni parlament

Ranije smo predviđali i objavljivali na osnovu dostupnih informacija od naših izvora bliskih KIO SDA ZDK, a sada objavljujemo i zvaničnu listu imena koju je Kantonalni izvršni odbor SDA ZDK uputio u Sarajevo kao prijedloge za Državni parlament i Federalni parlament za izborne jedinice pet i šest.

Kada je Državni parlament u pitanju tu se glasa u dva kantona (ZDK i SBK) u izbornoj jedinici 4 gdje je rigistrovano cca.600.000 glasača i gdje uvijek bude preko 100 kandidata, koji se bore za sedam mandata na 853 biračka mjesta.

SDA za ovaj nivo vlasti kandiduje:

1. Nermin Mandra (Kakanj)

2. Šemsudin Mehmedović (Tešanj)

3. Amir Zukić (Visoko)

4. Nurđehan Šahinović (Žepče)

5. Faruk Hodžić (Zenica)

6. Izudin Kućanović (Olovo)

7. Šerif Patković (Zenica)

Za Federalni parlament u izbornoj jedinici 6 (Visoko, Kakanj, Olovo, Breza, Vareš) gdje je registrovana cca.100.000 glasača koji glasaju na 168 biračkih mjesta između otprilike 100  kandidata koji se bore za 4 mandata SDA je kandidovala slijedeće kandidate:

1. Mirsad Zaimović (Kakanj)

2. Rejhana Numanović (Visoko)

3. Đemal Memagić (Olovo)

4. Almir Ljeskovica (Visoko)

5. Amina Tabaković (Breza)

6. Almedin Aliefendić (Kakanj)

7. Minela Alić (Breza)

U izbornoj jedinici 5, također za Federalni parlament u kojoj su Zenica, Zavidovići, Maglaj, Žepče, Usora, Tešanj, Doboj – jug lista kandidata izgleda ovako:

1. Miralem Galijašević (Zenica)

2. Adisa Kokić Hinović (Tešanj)

3. Nezir Pivić (Zenica)

4. Hakija Bošnjaković (Zavidovići)

5. Emina Huseinagić (Žepče)

6. Suad Huskić (Tešanj)

7. Jasmin Duvnjak (Zenica)

8. Paša Smajlović (Zenica)

9. Himzo Smajić (Tešanj)

10. Mirsad Hasanić (Maglaj)

11. Emir Mujić (Zavidovići).

Visoko.co.ba

 

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.