Lokalni izboriSaznajemo - Osmanbašić napustio Demokratsku frontu i na izborima nastupa kao nezavisni...

Saznajemo – Osmanbašić napustio Demokratsku frontu i na izborima nastupa kao nezavisni kandidat

Nakon što smo nezvanično objavili ko bi mogao činiti nezavisnu listu na predstojećim izborima pored tri aktuelna nezavisna vijećnika Izeta Smajevića, Elvira Špiodića i Adnana Frljka, te Bajre Fejzića i Kemala Kardaša – ”nezavisnim” se pridružuje i Emir Osmanbašić.

Naime, Emir Osmanbašić je 2008. godine bio 24. od 27 kandidata na izborima ispred visočkog SDP-a, a nakon razjedinjenja ljevice Osmanbašić se učlanio u Demokratsku frontu čiji član je bio do ove izborne godine.

Kako saznaje visoko.ba Osmanbašić je izašao iz Demokratske fronte BiH – Općine Visoko jer je odlučio na predstojećim izborima u oktobru izaći kao nezavisni kandidat za Općinsko vijeće Visoko.

Da li se “nezavisna lista” sastavlja u četiri zida i da li ju je oformila aktuelna načelnica ili se radi o nekoj drugoj listi, saznat ćemo za tri dana, jer je do tada krajnji rok za prijavu nezavisnih listi i kandidata.

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE