Saznajemo / Na pomolo veliki skandal u službi Katastra Gradske uprave, ko je parcelisao Visoko po vlastitom nahođenju?

Kako saznaje Visoko.co.ba na pomolu je veliki skandal u službi za urbanizam, imovinsko-pravne, geodetske poslove i katastar nekretnina. Naime u Odsjeku za katastar nekretnina, uprošteno rečeno, nesavjesni uposlenik koji navodno više ne radi u Gradskoj upravi po vlastitom nahođenju i iz sebi znanih interesa i razloga, a koje će utvrdit istraga, parcelisao je Visoko po željama određenih interesnih skupina.

Navodno podnosioci zahtjeva su podnosili zahtjeve, plaćali ih, a posao nije bio završen. Uplatnice također nedostaju u do sada otkrivenim predmetima. Sve ovo kako tvrdi naš izvor ima elemente krivičnog djela jer je na ovaj način oštećen i budžet Gradske uprave za desetine hiljada konvertibilnih maraka.

Visoko je poznato kao i veći dio BiH posljednih godina gdje su raznorazni “arapski investitori” kupovali i parcelisali zemlju i to plaćali, da li direktno preko posrednika ili onako kako su to naučili u svojim zemljama odakle dolaze.

Očekuje se zvanična reakcija iz Gradske uprave.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.