Kuhalo je uređaj koji većina nas svakodnevno koristi, tako da ne čudi da se u njemu stvara velika količina kamenca. Srećom, postoji nekoliko savjeta pomoću kojih ćete ga ukloniti bez problema.
Sipajte jednaku količinu vode i sirćeta dok se kuhalo ne napuni do pola. Prokuhajte, isključite kuhalo, pustite tekućinu da odstoji još dvadesetak minuta, a nakon toga ga isperite. Ukoliko primijetite ostatke kamenca, uklonite ih žicom za posuđe.
Limunska kiselina također može biti od koristi. Kuhalo za vodu do pola napunite vodom i prokuhajte. Dodajte dvije kašike limunske kiseline, ostavite da odstoji 15 do 20 minuta i isperite.
Napunite polovinu kuhala Coca-Colom ili sličnim gaziranim pićem. Prokuhajte i ostavite da odstoji otprilike pola sata. Po potrebi izribajte i dobro isperite.
Pomiješajte malo vode sa dvije ili tri kašike sode bikarbone. Nanesite smjesu unutar kuhala, trljajte četkicom za zube i, naravno, isperite.
Visoko.co.ba/klix.ba
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.