Savjet Mjesne Zajednice Moštre raspisao Javni oglas za izdavanje poslovnih prostora u zakup

Savjet Mjesne zajednice Moštre na sjednici održanoj 09.04.2018. godine, donio je Odluku o raspisivanju

JAVNOG  OGLASA
za izdavanje poslovnih prostora u zakup

I

Predmet javnog nadmetanja je izdavanje pod zakup poslovnih prostora u vlasništvu Mjesne zajednice Moštre, 71305 Donje Moštre, na period od jedne godine, uz mogućnost produženja Ugovora o zakupu.

II

Prostori se iznajmljuju u svrhu obavljanja: zdravstvenih, pravnih, uslužnih i drugih djelatnosti. Prostori su u zgradi MZ-a sa svom infrastrukturom (voda, kanalizacija, struja, telefon, grijanje, parking), i ostalim objektima u vlasništvu MZ Moštre. Formirane su dvije kategorije zakupoprimaca i to pravna (fizička) lica i udruženja od općeg interesa (registrovana do 01.05.2016. godine)

Formirane su 3 zone i to:

I zona – prizemlje zgrade MZ Moštre

II zona – sprat zgrade MZ Moštre

III zona – ostali objekti u vlasništvu MZ Moštre

 

Na osnovu člana 13. Općinske odluke komisija je odredila sljedeće cijene po zonama:

 

Zona/ lice Pravna(fizička) lica Udruženja
        I 9,5 km/m2 5 km/m2
       II 5 km/m2 4 km/m2
      III 3 km/m2 2 km/m2

 

Pomenuti prostori neće biti predmet izdavanja zakupoprimcu koji obavlja djelatnost igara na sreću i točenja  alkohola.

Prednost pri izdavanju prostora imaju članovi šehidskih porodica, ratni vojni invalidi i demobilisani borci uz popust od 10 %, a na osnovu člana 14. Općinske odluke.

  

III

Pravo učešća imaju sva pravna i fizička lica sa registrovanim djelatnostima.

IV

Kriteriji za odabir najpovoljnijeg ponuđača je ponuđeni iznos zakupine i period izdavanja pod zakup. Ukoliko dva ili više ponuđača ponude identične iznose i periode zakupnine, prednost ima onaj koji je prije podnio prijavu na javni oglas.

V

Prostori koji se daje u zakup mogu se pogledati svakim radnim danom od 30.04.2018.godine do 09.05.2018.godine  u periodu od 12,00 do 14,00 sati.

Kontakt telefon i faks: 032/ 741 841 i mobitel: 061/ 249-777.

VI

Rok dostavljanja ponuda je 10 dana i to u periodu od 01.05. do 11.05.2018.godine. Otvaranje ponuda je 13.05.2018. godine u 12,00 sati u prostorijama MZ Moštre. Ponuđači mogu biti prisutni na otvaranju ponuda.

VII

Ponude slati na adresu:
Mjesna zajednica Moštre
Komisija za provođenje javnog oglasa
71305 Donje Moštre

 

Predsjednik Savjeta MZ Moštre, Dervišbegović Fikret

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.