NaslovnicaZDKSavez udružen...

Savez udruženja poslodavaca ZDK: “Budžet ZDK oštećen za oko 35 miliona KM godišnje?”

Zakon o pripadnosti javnih prihoda u Federaciji BiH prezentiran je na proširenom sastanku Upravnog odbora Saveza udruženja/udruga poslodavaca Zeničko-dobojskog kantona, kojem su prisustvovali članovi Udruženje poslodavaca općine Kakanj. Tokom diskusije je ocijenjeno da je postojeći Zakon o pripadnosti javnih prihoda u Federaciji BiH diskriminatoran i izrazito nepovoljan za osam kantona u FBiH.

– Zbog postojećih koeficijenata raspodjele sredstava, budžet Zeničko-dobojskog kantona je na godišnjem nivou oštećen za oko 35 miliona KM. Ukoliko bi se samo dio tih sredstava usmjerio u razvoj poduzetništva, privreda našeg kantona bi ostvarila značajan porast – rekao je predsjednik Upravnog odbora Saveza udruženja/udruga poslodavaca ZDK-a Mladen Perić.

Na sastanku je podržana aktivnost Upravnog odbora Saveza udruženja/udruga poslodavaca ZDK-a na poboljšanju saradnje s Vladom ZDK-a, koja se obavezala da u narednom periodu efikasnije sarađuje s privrednicima na poboljšanju poslovnog ambijenta na području ovog kantona.

Savez udruženja/udruga poslodavaca ZDK-a će se uskoro očitovati o dopisu iz Ureda predsjednika FBiH delegirajući najaktuelnije probleme koji otežavaju poslovanje privrede u ZDK-u, a čiji su uzroci u neusklađenim i nelogičnim zakonima na nivou Federacije BIH.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.