Satiranje: “Režimski mediji” u Visokom izignorisali obilježavanje 25 godišnjice visočke Medrese

Od 16. do 20. oktobra u Medresi “Osman ef. Redžović” obilježana je 25 godišnjica rada i postojanja ove odgojno obrazovne ustanove.

Iz nezvaničnih izvora čujemo da lokalni “Javni” medij nije dobio “ZELENO” svjetlo iz “Centrale” te su raspoloživa tehnika i ljudstvo bili prezauzeti na drugim “radnim zadatcima”.

Jučer i danas pretraživali smo informacije po “Javnim” i njima sklonim medijima te se uvjerili da u Visokom nije bilo nekakvih dešavanja po pitanju obilježavanja – bilo kakve godišnjice u visočkoj Medresi.

Svi zlobnici ovog grada i okoline koji budu širili tu vrstu dezinformisanja javnosti mogli bi ostati bez poslovnih aranžmana sa “Centralom”, svim firmama pod kontrolom iste.

Svi koji su se skupljali, grupisali, a bez da je to pod “pokroviteljstvom prve iz Centrale” ima ju se smatrati protivnicima koji rade na svoju volju i bit će sankcionisani u skladu sa dnevno-političkim potrebama.

Javnosti radi te u prilog transparentnosti – javnost treba znati da “Javni” medij ima precizne instrukcije po pitanju informisanja javnosti.

PRAVILO broj jedan: NIŠTA i NOKOG se “ne radi” dok “Centrala” ne kaže svoje mišljenje.
Uvjek postoji izgovor da su tehnika i ljudi zauzeti, a ako se desi da se uradi nekog pa se to ne objavi, onda je to CENZURA.
A kako živimo u demokratskom vremenu, naravno da CENZURE nema.

Zato dragi građani nemojte nasjedati na glasine i špekulacije onih koji nisu u ljubavi s “Centralom”.
Vjerujte samo onima koji su tu zbog Vas i vašeg povjerenja koje ste im ukazali.

 

visoko.ba (M.H.)

 

Satira je književni oblik u kojem se kritički ismijava pojedinac, grupa, država ili vlast. Često je korištena kao sredstvo političke borbe. Satira je vrsta komedije koja kritizira neke pojave ili karaktere, a bez želje da se osuđuju.