ZDKPolitikaSastanak načelnika Kaknja, Vareša i gradonačelnika Visokog

Sastanak načelnika Kaknja, Vareša i gradonačelnika Visokog

Misija OSCE-a u BiH, ured u Travniku, upriličila je sastanak u zgradi Općine Kakanj na temu očuvanja kulturno-historijskog nasljeđa.
Sastanak je imao za cilj da okupi načelnike općina Kakanj i Vareš i gradonačelnika Grada Visoko da sa svojim timovima pokrenu zajedničke aktivnosti na očuvanju i promociji kulturno-historijskih lokacija koje povezuju ova tri grada. Sastanku je prisustvovao i ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Mirza Mušija, koji je također kroz učešće u diskusijama dao svoj doprinos pomenutoj tematici.

Na konstruktivnom sastanku dogovorena je zajednička saradnja, te nastavak rada u timovima koji treba da rezultira izradom vizije i misije koja će pomoći u revitalizaciji i promociji spomenika srednjovjekovne Bosne, kao što su Bobovac, Kraljeva Sutjeska, Stari grad Visoki i Mile.

Ovaj oblik saradnje između susjednih općina/gradova treba da poluči jačanje međusobnih veza, ali i kreiranje posebnog turističkog proizvoda koji je jedinstven i koji je po svojoj historijskoj važnosti od posebnog interesa za Bosnu i Hercegovinu.
Press služba Grada Visoko / Visoko.co.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE