Sastanak tima za implementaciju Projekta dogradnje vodovodnog sistema Visoko

U prostorijma Općine Visoko danas (ponedjeljak, 23. aprila), je održan redovni sastanak tima za implementaciju Projekta dogradnje vodovodnog sistema Visoko.

Sastanku su, između ostalih, prisustvovali Općinska načelnica mr. sci. Amra Babić i direktor JKP „Visoko“ dr. sci. Hasan Prelić.

Sublimirane su dosadašnje aktivnosti i rezultati Projekta koji će u bliskoj budućnosti osigurati pitku vodu za još 12.000 naših sugrađana.

Konstatovano je da su do sada završeni radovi u naseljima Čekrekčije (primarni i sekundarni vod) i Kula Banjer (primarni i sekundarni vod).

Na Kula Banjeru uskoro slijedi gradnja još jednog rezervoara, V=50 metara kubnih, čime će biti okončani svi radovi na ovom području i omogućeni uslovi za postavljanje šahtova i kućnih priključaka na vodovodnu mrežu.

Izvršeno je i postavljanje cijevi kroz kompletnu ulicu Alije Izetbegovića u centru Visokog, a nakon što JKP „Visoko“ izvrši popravke i otkloni oštećenja na postojećoj vodovodnoj mreži, slijedi asfaltiranje.

Uspješno su realizirani i svi radovi na Betonskom mostu, gdje su ispitane cijevi, a radovi se dalje nastavljaju na području MZ Gračanica.

Podsjetimo da su radovi na realizaciji historijski važnog infrastrukturnog Projekta za općinu Visoko, proširenja gradskog vodovoda, započeli 14. avgusta prošle godine u visočkom naselju Prijeko (MZ Centar).

Opširnije na visoko.gov.ba