Lokalne TemeSastanak predstavnika Gradske uprave i Fondacije "APBPS"

Sastanak predstavnika Gradske uprave i Fondacije “APBPS”

U kabinetu gradonačelnika Visokog Mirze Ganića, u utorak 27. februara 2024. održan je sastanak predstavnika Fondacije ‘Arheološki park: Bosanska piramida Sunca’ i Gradske uprave Visoko.

Sastanku su prisustvovali gradonačelnik Ganić, zatim pomoćnici gradonačelnika i šefovi službi za prostorno uređenje, komunalnu infrastrukturu, imovinsko-pravne odnose, privredu i lokalni ekonomski razvoj, dok su ispred Fondacije prisutni bili direktor dr. Semir Osmanagić, turistički menadžer Fondacije, programski menadžer u parku ‘Ravne 2’, pravnik Fondacije te koordinator arheološkog turizma.

Delegacije su diskutovale o razvojnim izazovima Visokog, perspektivama arheološkog turizma i turističke infrastrukture. Dogovoreni su daljni koraci u urbanističkom i prostornom razvoju u kompleksu Ravne te na potezu Ravne – Bosanska piramida Sunca. Predstavnici Gradske uprave su upoznali Fondaciju o izmjenama zakonske regulative s viših nivoa vlasti i kancelarije OHR-a koja uveliko ograničava istraživačke i razvojne planove Fondacije u Visokom.

Dogovoreno je da se nastavi sa inicijativama koje su u domenu gradske administracije a u obostranom su interesu. Predstavnici Fondacije su informisali svoje domaćine o ovogodišnjim planovima, festivalima i drugim aktivnostima.

Visoko.co.ba/Fondacija APBPS


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE