NaslovnicaBiHPolitikaSastanak mini...

Sastanak ministra Nešića i ministra MUP-a FBiH Rame Isaka

Ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić danas se u Sarajevu sastao sa ministrom unutrašnjih poslova FBiH Ramom Isakom sa kojim je razgovarao o saradnji dva ministarstva i poboljšanju bezbjednosti građana i njihove imovine.

U fokusu je bila bezbjednost u saobraćaju, sankcionisanje nesavjesnih vozača koji višestruko krše saobraćajne propise te preventivne mjere koje mogu doprinjeti većoj bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

Ministar Nešić izražavajući puno saosjećanje sa porodicama žrtava saobraćajnih nesreća koje su prouzročili nesavjesni vozači, podržao ideju za strožije kažnjavanje ovih djela i preventivno djelovanje policijskih i pravosudnih institucija.

Iako Ministarstvo bezbjednosti nema direktnu nadležnost za ovu oblast, izrazio je spremnost dati doprinos u radu nadležnih ministrastva i policijskih agencija u cilju unaprijeđenja zakonskog okvira, donošenje preventivnih mjera i svih drugih oblika saradnje koji mogu poboljšati bezbjednost učesnika u saobraćaju.

Takođe tokom sastanka razmjenjene su informacije o trenutnoj bezbjednosnoj situaciji i ključnim izazovima u radu dva ministarstva.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.