NaslovnicaBiHŠarović: Ne p...

Šarović: Ne pravite od naroda živi štit, do ovoga je dovela vaša retrogradna politika

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović kazao je da je odluka o sankcijama Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović odluka koja dolazi od ključnih međunarodnih faktora. To je njihova unilateralana odluka na koju niko ne može da utiče.

– Nikada se nisam bacao kamenom, čak ni na svoje protivnike, kada sam dobio sankcije niti sam u to uvlačio Republiku Srpsku i narod. Stoički sam se nosio s tim i sam sam tražio svoju pravdu. Nije narod kriv za bilo čije sankcije. Nije narod kriv da sada ispašta zbog bilo koga i ne pravite od njega živi štit – poručio je Šarović.

Navodi da on nikada nije prizivao sankcije prema bilo kome i da to nije činio ni ovaj put.

Po njegovim riječima, ključni problem je u retrogradnoj, interesnoj i politici bespuća koja nema nikakav razuman put i koja može da dovede u veoma tešku situaciju Republiku Srpsku.

– Najveći izdajnik je onaj koji sistemski uništava Republiku Srpsku isključivo zbog svojih interesa – istaknuo je Šarović – saopćeno je iz SDS-a.

Visoko.co.ba/federalna.ba/Fena

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.