Sarajlija Dino Bajrić pobjednik manifestacije ‘Skok u Kazan’

Sarajlija Dino Bajrić pobjednik je manifestacije “Skok u Kazan”, XX međunarodnog takmičenja u ekstremnim skokovima u vodu, koje je održano na glavnoj gradskoj plaži u Konjicu. Drugo mjesto pripalo je Konjičaninu Danku Dangubiću, a treće je bio Edvaldu Krniću iz Crne Gore.

– Uspjeli smo zahvaljujući podršci Grada Konjica, a na inicijativu gradonačelnika Osmana Ćatića, ponovo pokrenuti ovu priču s ciljem da obnovimo ovu konjičku tradiciju. Drago nam je da se nakon pet godina na plaži Stari Pazar u Konjicu okupio veliki broj posjetitelja, zaljubljenika u ekstremne skokove u rijeku Neretvu. Konjic je još jednom pokazao da je spreman organizirati velike sportske događaje – kazao je Elmir Miro Hadžialić, organizator manifestacije “Skok u Kazan”.

Skokovi su se izvodili u Neretvu na mjestu koje se od davnina naziva Kazan. Kazan je dimenzija 2×2 i dubine 2 metra, omeđen stijenama na dubini od jednog metra, što skokovima daje posebnu draž i podiže adrenalin, kako takmičara, tako i publike.

Natjecanje na kojem je nastupilo 18 skakača iz BiH, Srbije i Crne Gore održano je u sklopu manifestacije “Konjičko kulturno ljeto”, odnosno Dani dijaspore “Konjic u srcu BiH”, priopćili su organizatori.

Federalna.ba / Fena.ba / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.