NaslovnicaPreporukaSarajevska zi...

Sarajevska zima: U utorak otvorenje izložbe “Orkestar” autorice Tatjane Burzanović

Izložba “Orkestar” autorice Tatjane Burzanović bit će otvorena u galeriji Mak Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti BiH, u utorak, 20. 4. 2021. godine u 11 sati, a u okviru 37. Međunarodnog festivala “Sarajevska zima”.

Riječ je o tridesetak ilustracija inspiriranih poezijom bosanskohercegovačkog književnika Alije Hasagića Dubočanina, a sama izložba nazvana je prema njegovoj istoimenoj knjizi.

Neke od slika iz ciklusa “Orkestar” su dio magistarskog rada autorice Burzanović. Većina radova su ilustracije Dubočaninovih pjesama, a ostale su dio ciklusa koji je inspirisan njegovom poezijom.

Tatjana Burzanović je diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, gdje je i magistrirala na temu: “Interrelacija između pisma i tiska”. Doktorirala je na Fakultetu umetnosti u Beogradu. Trenutno je radno angažovana na Univerzitetu Donja Gorica, u Podgorici kao dekan na Fakultetu za dizajn i multimediju.

 

 

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.