PreporukaLikeSarajevo na popisu uglednog britanskog lista The Guardian-a

Sarajevo na popisu uglednog britanskog lista The Guardian-a

Glavni grad Bosne i Hercegovine ponovo je prepoznat kao atraktivna turistička destinacija u Evropi. Njegovu posebnost prepoznali su čitaoci uglednog The Guardiana, ističući njegovu ljepotu, kulturnohistorijsko naslijeđe, atraktivne planine i gostoljubivost ljudi. Ovo je značajno priznanje za naš glavni grad, kao turističku destinaciju, budući da je prepoznato od strane čitatelja. Od balkanskih gradova, mjesto je našao i Beograd. Na ovoj listi našla su se i sljedeća mjesta:Tarragona i Cádiz ( Španija ), Padova, Bologna, Lucca ( Italija ), Melilla ( španska enklava- sjeverna obala Maroka ), Plovdiv ( Bugarska ) i Wells ( Engleska ).

Čitateljka Rachel na ovaj način opisala je Sarajevo:

“ Najupečatljiviji grad koji sam posjetila bilo je Sarajevo, glavni grad Bosne i Hercegovine, nevjerovatno lijepo, gostoljubivo i mjesto bogate kulture, koje sadrži mnogo više od svoje tragične nedavne historije. Od historijskog i fascinantnog bazara Baščaršije, koja se proteže kroz srce grada do prekrasnih planina koje ga okružuju, ima mnogo za vidjeti i istražiti. Našli smo mnogo ljubaznih ljudi u kafićima na otvorenom, željnih da nam pomognu da saznamo više o obilnoj lokanoj hrani i tradicionalnoj bosanskoj kahvi. Čini se da to nije grad o kojem se mnogo priča, ali nije ni kao bilo gdje drugo gdje sam ikada bila.“

                                                                                                                                                Amela Jusufović / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE