Sarajevo Film Festival ove godine i u Visokom

U budžetu za narednu godinu Gradska uprava Visoko na čelu sa gradonačelnikom Mirzom Ganićem u saradnji sa Udruženjeg građana SETUP iz Visokog predvidjela je sredstva u iznosu od 15.000KM kako bi Visočani i u Visokom mogli gledati dio programa SFF-a za 2023.godinu.

– “Sarajevo Film Festival (SFF) ne u Sarajevu, nego u Visokom. Znači pravimo iskorak u odnosu na sve vremenske periode. Hoćemo da realizujemo SFF u Visokom i zato ulažemo i u sređivanje Trga Matrakčije, zato u programu kapitalnih ulaganja imate i Kino, hoćemo da uredimo i unutrašnjost Kina, i vanjski dio Kina, kako bi naši građani mogli imati kulturni sadržaj u našem gradu a da ne moraju ići u Sarajevo. SFF je brend koji se tako zove, a realizovat će se ako bude sve onako kako smo dogovorili u Visokom i realizovat će se putem Javne ustanove Centar za kulturu, edukaciju i informisanje i u saradnji sa udruženjem SETUP iz Visoko.” – potvrdio je za naš portal gradonačelnik Visokog Mirza Ganić.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.