NaslovnicaBiHSarajevo drug...

Sarajevo drugi najzagađeniji grad u svijetu

Sarajevo, glavni grad Bosne i Hercegovine, večeras je drugi najzagađeniji grad u svijetu, odmah iza Lahorea u Pakistanu s indeksom zagađenosti 195.

Podaci objavljeni na specijaliziranoj internet stranici IQAir pokazuju da je indeks zagađenosti u bh. prijestolnici večeras iznosio 188, a potom slijede Peking, glavni grad Narodne Republike Kine, s indeksom zagađenosti 185 i Mumbai u Indiji sa 180.

Među deset najzagađenijih gradova u svijetu od gradova iz regije Balkana još se nalaze i Skoplje, koje zauzima peto mjesto s indeksom zagađenosti 180 te Priština, s indeksom 167, i Beograd, s istim indeksom zagađenosti.

Kvaliteta zraka u ovim balkanskim gradovima večeras je okarakterisana kao “nezdrava”.

Visoko.ba/federalna.ba/AA

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.