Saradnja Grada Visoko i viših nivoa vlasti: Za MZ  Zimča osigurano 277.838 KM

556

Uspješna saradnja Grada Visoko sa višim nivoima vlasti u našoj zemlji svakodnevno se nastavlja, a ovoga puta razlog za zadovoljstvo ovom saradnjom imat će mještani Mjesne zajednice Zimča, tačnije naselja Alibegovići, Kozarci i dijela Zimče.

Na osnovu prijave na Javni poziv za kandidovanje projekata za dodjelu sredstava vodnih naknada Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Zeničko – dobojskog kantona za 2021.godinu, projekat izgradnje fekalne kanalizacije u pomenutim naseljima je dobio sredstva u iznosu od 277.838,00 KM.

Ovim značajnim sredstvima trajno će biti riješena fekalna kanalizacija u naseljima Alibegovići, Kozarci i dijelu Zimče. Iznosom koji je odobren planirana je prva faza izgradnje glavnog kolektora, dok je ukupna vrijednost projekta 544.975,00 KM.

Realizacijom kompletnog projekta bit će stvoreni uslovi da 510 domaćinstava Mjesne zajednice Zimča bude priključeno na izgrađeni kanalizacioni sistem.

Ovim sredstvima i saradnjom Gradske uprave i Vlade Zeničko – dobojskog kantona, biti riješen dugogodišnji problem mještana ovog dijela mjesne zajednice Zimča, odnosno trenutno razlijevanje otpadnih fekalnih voda po okolnom terenu i potoku.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.