Saopštenje sa Izborne skupštine OO SDA Visoko

Sjećamo se priča o patriotama s početka rata. Sakupljali su se po kućama odvažnih domaćina i zbijali redove za odbranu domovine od neprijatelja. U aktuelnom trenutku, u Visokom je situacija slična. Političke opcije (namjerno ne kažemo snage, jer nisu snažne nego provode strahovladu op.a.) koje trenutno obnašaju vlast, valjda bojeći se snage koja je odbranila Bosnu u momentu kad je na nju napao vanjski agresor, sada s 26 godina odmaka opstruiraju i narodski rečeno „hinjski podmeću nogu“ onima kojih se boje, jer su ih ti isti stvorili.

Stranka demokratske akcije je snaga. Bila je to još od prvih višestranačkih izbora. Iz nje su proistekle sve te silne male opcije koje su se same u sebi ugušile. I sve koje se nove pojave ista ih sudbina čeka.

Iako opstruirana i iako onemogućena da svoju izbornu skupštinu održi u nekom od javnih prostora (Sala Općine, Kino sala, neka od sala u Kulturnom centru Altindag), SDA Visoko je s odvažnošću, kakvu je pokazivala i u vrijeme agresije, svoju izbornu skupštinu održala u restoranu hrabrog domaćina, koji se ne boji prijetnji uplašenih strahovladnih vlastodržaca.

Nimalo ilegalno i nimalo skriveno! U restoranu ”Mušinbegović” danas je održana Izborna skupština Općinskog odbora Stranke demokratske akcije Visoko.

Visočki općinski odbor Stranke demokratske akcije danas je dobio Predsjednika. I to kakvog! Dovoljno mladog da može i dovoljno politički ozbiljnog da se ne boji izaći na megdan iskusnim političkim vucima. U Izvršni odbor odabrano je 19 dobrih ljudi prije svega, a zatim i iskusnih političkih i privrednih profesionalaca. Tri podpredsjednika sve bolji do boljeg, perjanica koje se Visoko ne bi postidjelo nigdje. I na kraju masa koja je gromoglasno i oduševljeno pozdravila predsjednika KO SDA i aktuelnog premijera gosp. Miralema Galijaševića, te potpredsjednika SDA BiH i predsjedavajućeg ZD PSBIH gosp. Šefika Džaferovića.

Ovakvu SDA zaslužuje Visoko, Zeničko-dobojski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine i na vrhu vertikale distribucije vlasti Bosne i Hercegovine, jedinstvena, suverena i nezavisna zemlja, čije je prvi predsjednik, rahm. Alija Izetbegović, ostavio u amanet da se za nju borimo krvlju i dušom, znanjem i umijećem, poštenjem i čistim obrazom.

Novo izabrano rukovodstvo OIO SDA Visoko čine:
Mirza Ganić – predsjednik, Edin Hakanović – potpredsjednik za organizaciona pitanja, Zijad Brešćić – potpredsjednik za finansije, Suad Agić – potpredsjednik za politička pitanja, te članovi Amil Neimarlija, Kemal Mušinbegović, Mirela Mateša Bukva, Amer Hindija, Emir Džafić, Emir Vračo, Nihad Smailagić, Efedina Čehajić, Emir Bešlagić, Amir Zukić, Nedžad Mulagić, Nihad Dervišević, Mirza Omanović, Zijada Smailagić i Emina Jusić.