ZDKPolitikaSaopćenje sa nastavka 7. i sa 8. sjednice Skupštine ZDK

Saopćenje sa nastavka 7. i sa 8. sjednice Skupštine ZDK

U nastavku rada 7. sjednice Skupštine koji je održan 16.05.2023 godine, a koja je ranije prekinuta 25.04.2023. godine, zastupnici su se izjašnjavali o preostaloj tački dnevnog reda i tom prilikom Izvještaj o radu Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona za 2022. godinu nije dobio potreban broj glasova zastupnika u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona da bi bio prihvaćen.

Danas je, po završetku 7. sjednice, održana 8. sjednice Skupštine Zeničko–dobojskog kantona devetog saziva na kojoj je razmatrano sedam tačaka dnevnog reda.
U okviru prve tačke dnevnog reda Skupština je u skraćenom postupku donijela Zakon o izmjenama i dopuni Zakona o unutrašnjim poslovima Zeničko-dobojskog kantona, predlagača Amele Granić, zastupnice u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona, a potom je u okviru druge tačke dnevnog reda Skupština donijela Odluku o imenovanju Nezavisnog odbora.

Na današnjoj sjednici predloženi zaključak o davanju saglasnosti na Izvještaj o izvršenju Finansijskog plana JU Služba za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona za 2022. godinu nije dobio potreban broj glasova zastupnika u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona da bi bio prihvaćen. U izvještaju su dati prikazi finansijskog poslovanja u 2022. godini u kojoj je Zavod ostvario deficit sa ukupnim finansijskim rezultatom u iznosu-382.722 KM i ostvarenim ukupnim prihodima koji su iznosili 23.828.760 KM i rashodima od 23.211.482 KM.
U okviru naredne tri tačke dnevnog reda Skupština je razmatrala izvještaje o radu i poslovanju tri javne ustanove. Niti jedan izvještaj nije dobio potreban broj glasova zastupnika u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona da bi bio prihvaćen, a riječ je o slijedećim izvještajima javnih ustanova koje Skupština Zeničko-dobojskog kantona danas nije prihvatila:

–  Izvještaj o poslovanju Javne zdravstvene ustanove Zavod za bolesti ovisnosti Zeničko-dobojskog kantona za 2022. godinu sa Izvještajem o finansijskom poslovanju Javne zdravstvene ustanove Zavod za bolesti ovisnosti Zeničko-dobojskog kantona za 2022. godinu,
–  Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Javne ustanove „Penzionerski dom sa stacionarom“ Zeničko-dobojskog kantona za 2022. godinu,
–  Izvještaj o radu Javne ustanove „Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama Zeničko-dobojskog kantona“ za 2022. godinu.

U okviru posljednje tačke dnevnog reda razmatran je Izvještaj o radu Kantonalne uprave za inspekcijske poslove za period januar-decembar 2022. godine. Ni ovaj izvještaj nije dobio potreban broj glasova zastupnika u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona da bi bio prihvaćen.

Stručna služba Skupštine ZDK / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE