Saopćenje KO SDA ZDK

SAOPĆENJE KANTONALNOG ODBORA SDA ZDK

Na sjednici Kantonalnog izvršnog odbora SDA Zeničko-dobojskog kantona kojom je predsjedavao Miralem Galijašević, predsjednik KO SDA, razmatrana je aktuelna politička situacija u ZDK.

KIO je ocijenio da je Vlada ZDK uspješno odgovorila izazovima pamdemije covid 19, te da je donijela kvalitetne odgovarajuće mjere u zdravstvenoj zaštiti stanovništva ZDK, kao i mjere u cilju ublažavanja ekonomskih posljedica pandemije.

KIO se zahvaljuje zdravstvenim radnicima, policajcima i drugim učesnicima u borbi protiv covida 19, a građanima čestita na odgovornom ponašanju i pridržavanju propisanih mjera.

KIO je donio zaključak da općinske organizacije SDA započnu aktivnosti na pripremama za naredne općinske izbore. SDA ZDK će na narednim općinskim izborima  imati kandidate za načelnike i gradonačelnike u svim općinama i gradovima. Obzirom da je SDA najjača politička partija u Zeničko-dobojskom kantonu, očekujemo da ćemo ubjedljivo pobijediti na predstojećim općinskim izborima i nastaviti upravljanje političkim procesima u ZDK.

PRESS SLUŽBA KO SDA ZDK