Lokalne TemeNegativno VisokoSaobraćajna (ne)kultura u Visokom: Kad pauk služba nepropisno parkira svoje vozilo

Saobraćajna (ne)kultura u Visokom: Kad pauk služba nepropisno parkira svoje vozilo

Nebrojeno mnogo tehnoloških napredaka doživjela je općina Visoko u mandatu aktuelne vlasti, od postavljanja zastavica na stubove ulične rasvjete za državne praznike, do LED rasvjete koja, kako je navedeno u jednom od priloga lokalne TV stanice, produžava efekat dana i popravlja privredu.

Ipak, najnovije dostignuće u ovom dijelu svijeta prethodnih dana pojavilo se upravo u Visokom, a riječ je o vozilu specijaliziranom za odvožnju nepropisno parkiranih automobila, takozvanom pauku. Odmah su aktivirane sve raspoložive snage i počelo je uklanjanje nepropisno parkiranih automobila, u samom centru grada što je za svaku pohvalu jer je saobraćajna kultura u Visokom na nezavidnom nivou.

Da je to potpuna istina dokazala je i sama pauk služba, koja je Visoko ovih dana postavila na novu ljestvicu razvoja, tako što su svoje vozilo parkirali nepropisno na trotoar. Time je Visoko postalo vjerovatno jedini grad na svijetu s ovakvim fenomenom, što je još jedno od vrhunskih dostignuća lokalne vlasti.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE