Sankaš Mirza Nikolajev iz Pekinga

Mirza Nikolajev koji će Bosnu i Hercegovinu predstavljati na ZOI Peking 2022 u sankanju uspješno se smjestio u Olimpijsko selo.

Također je obavio obaveznu šetnju niz stazu što je bio jedan od preduslova da se Mirza takmiči na Olimpijskim igrama Peking 2022.

„Ovo je moj prvi boravak u Olimpijskom selu, s obzirom da su mi ovo prve Zimske olimpijske igre i moram priznati da je sve jako lijepo uređeno. Sobe su vrlo udobne imamo mogućnost da koristimo internet i sve aplikacije, a također imamo i asistente koji nam pomažu oko prijevoda, jer znate ovdje u Kini svi baš i ne pričaju engleski jezik. Sretan sam što sam imao priliku upoznati bob tim iz Brazila i Amerike, i ženski monobob iz Nizozemske. Kao što je običaj na Olimpijskim igrama svi razmjenjujemo značke, dok su naše moram priznati vrlo tražene. Svako jutro moramo da radimo testove na COVID-19, što znači da su Peking 2022 organizatori poduzeli sve mjere da ostanemo sigurni. Što se tiče staze ovo je najveća staza, ali meni ne predstavlja prepreku već izazov. Imam još dva dana treninga do Ceremonije otvaranja Peking 2022 i moje prve trke. Ukratko, ja sam oduševljen ovim Zimskim olimpijskim igrama i siguran sam da će moje oduševljenje ostati do samoga kraja.“

Mirzu očekuju intenzivni treninzi prije prvog nastupa, a mi mu želimo sportsku sreću i dobro zdravlje na njegovim prvim Zimskim olimpijskim igrama.

Okbih.ba / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.