Sanirana divlja deponija u Vratnici

SANIRANA DIVLJA DEPONIJA NA PODRUČJU VRATNICE

 

U sklopu aktivnosti na očuvanju i zaštiti životne sredine, Općina Visoko učestvuje u realizaciji regionalnog projekta pod nazivom „Čista rijeka Bosna“. Radi se o identifikovanju i uklanjanju nelegalnih odlagališta sa obala rijeke Bosne i uz glavnu putnu saobraćajnicu.

Danas (utorak, 3. april), u saradnji sa JKP „Visoko“ je izvršeno uklanjanje divlje deponije na lokalitetu neposredno uz regionalni put Visoko – Podlugovi na desnoj obali rijeke Bosne, gdje se već duži vremenski period vrši nelegalno odlaganje otpada od strane nesavjesnih građana.

„Prevashodni cilj akcije je jačanje ekološke svijesti naših sugrađana, zatim stvaranje ljepše ekološke slike i popravljanje ekološko – turističkog imidža naše općine.

Sljedeća deponija koju ćemo ukloniti se nalazi na lijevoj strani rijeke Bosne pored Vitexa, a zatim slijede aktivnosti saniranja deponija prema Mulićima, Porječanima, dakle cjelokupnom desnom stranom obale rijeke Bosne.

Općina Visoko svake godine aktivno učestvuje u projektima saniranja nelegalnih odlagališta i nadamo se da će naše aktivnosti biti podržane od strane sugrađana, te Udruženja i volonterskih organizacija sa područja visočke općine“, pojasnio je Mahir Karavdić ispred Odsjeka za komunalne poslove i zaštitu okoline.

Slika 1

Slika 2

Dodao je da će se u narednom periodu intenzivirati i saradnja sa Policijskom upravom Visoko na pojačanju kontrole i nadzora lokacija divljih deponija, uz postavljanje video nadzora s ciljem identifikacije i procesuiranja nesavjesnih sugrađana.

Ovim putem još jednom apelujemo na sve stanovnike visočke općine da otpad odlažu na primjerena mjesta i ekološki savjesno se ponašaju prema svojoj okolini kako bi ovakvi i slični problemi postali prošlost.

 

VIŠE FOTOGRAFIJA KLIKOM OVDJE

Slika 3

Slika 4

Slika 5

Slika 6

Slika 7

Press Općine Visoko