Sanela Slijepčević, nova direktorica MSŠ “Hazim Šabanović”: – Izuzetna je čast biti direktorica ovog srednjoškolskog centra

- U ovoj školi sam još od "paketića", te mi je ova školska ustanova dala mnogo, pa osjećam obavezu da joj na neki način vratim lijepe uspomene.

3445
Sanela Slijepčević, direktorica MSŠ "Hazim Šabanović"

MSŠ “Hazim Šabanović”, poznat po dugoj tradiciji obrazovanja i odličnom nastavnom osoblju, od marta ove godine, dobio je novu direktoricu, koja će ovu funkciju obnašati naredne četiri godine.

Naime, nakon što je početkom godine funkciju direktora napustila Sabina Bečarević, dugogodišnja radnica ove ustanove, otišavši u zasluženu penziju, njenu funkciju naslijedila je profesorica Sanela Slijepčević. Tako ovaj srednjoškolski centar postaje jedan od rijetkih kolektiva u našoj državi kojim već nekoliko godina rukovode žene i koji bi mogao biti jedan od svijetlih primjera, jer su i u prošlim upravama ove ustanove žene bile veoma zastupljene.

Naša redakcija je posjetila novu direktoricu, Sanelu Slijepčević, koja nam se ukratko predstavila:

– Dakle, moje ime je Sanela Slijepčević i ja sam profesorica u Ekonomskoj grupi predmeta, te sam kroz cijeli radni vijek, radeći u ovoj školi, predavala stručne predmete ove grupe. Od početka marta sam nova direktorica MSŠ “Hazim Šabanović”, što je veoma kratak period za ocjenu bilo kakvih aktivnosti, ali sam veoma zadovoljna trenutnim stanjem, koje ćemo još usavršavati u budućnosti.

Uskoro novi projekti i nove grupe predmeta

U razgovoru sa učenicima i osobljem ove škole mogli smo čuti sve pohvale o radu nove direktorice u protekla dva mjeseca, a na naše pitanje o tome da li će nova uprava škole provoditi neke projekte u budućnosti direktorica Slijepčević nam je kazala:

– Naravno da planiramo u budućnosti provođenje određenih projekata kroz plan aktivnosti ove ustanove, a ja sam te projekte navela u svom programu rada. No, mislim da još uvijek nije vrijeme da predstavljamo te projekte, budući da je za svaki potrebna temeljita priprema, tako da, kada dođe prilika i momenat za realizaciju tih projekata, mi ćemo ih i predstaviti.

Recimo neki od projekata, koji se već dugo najavljuju, jeste uvođenje novih zanimanja u ovoj školi, onih koja su deficitarna na tržištu rada, te sam ja izvela pripremu tih projekata, ali ne želim da budem jedna od onih direktorica koje samo pričaju, nego ću, kada dođe vrijeme i kada projekat već bude u fazi realizacije, predstaviti to široj javnosti.

U ovoj školi sam od “paketića”

Direktorica Slijepčević već dugi niz godina je zaposlena u ovoj školi, tačnije cijeli radni vijek je prosvjetni radnik i po završetku studija je počela da radi u ovoj školi, te kaže kako joj je veoma drago što je direktorica ove škole, u kojoj je provela značajan dio života.

– Izuzetno mi je drago što sam upravo ja direktorica MSŠ “Hazim Šabanović”, u kojem sam ja provela mnogo vremena, te sam ovdje bila profesorica još otkada sam završila studije. Poznati su mi svi saradnici i kolege koji rade u ovoj ustanovi, te je mnogo lakše raditi u takvom okruženju, budući da ostvarujemo odličnu komunikaciju i saradnju. Također, bila sam i učenica ove srednjoškolske ustanove i željela bih u budućnosti da pomognem, kroz svoj rad, ovom srednjoškolskom centru, jer sam dugo ovdje i lijepe me uspomene vežu za ovu školu. – kazala nam je direktorica Slijepčević, dodavši:

– U ovoj školi sam još od “paketića”, kada su nam, kao mališanima, u ovim prostorijama dijelili poklone za praznike, te mi je ova školska ustanova dala mnogo, pa osjećam obavezu da joj na neki način vratim lijepe uspomene.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.